Сторінки

четвер, 7 червня 2012 р.

Жінка в стресі - впізнати і знешкодити!


Жінка в стресі - впізнати і знешкодити!

Ці статті взяті з форуму  http://mamka.info
Posted on 13.07.2011 by Ольга Валяєва

               Все наше життя складається з щоденного стресу. Погода, що оточують люди, близькі та колеги постійно перевіряють нас на міцність. Зупиняють, заважають досягти бажаного, не розуміють, порушують межі і так далі.Такий цей світ - і раз ми в ньому живемо, то важливо пристосуватися. Як же жінці справлятися з усіма переживаннями і труднощами звичайному житті? Як зрозуміти, наскільки глибоко в нас сидить стрес?
- Як стати стресостійкою?
- Як надихнути чоловіка вирішувати проблеми сім'ї?
- Що ми зазвичай робимо?

      Жінку в стресі дізнатися легко. Вона дуже багато робить і нічого не встигає. Їй потрібно і це встигнути, і ось це, а ще туди ... Проблем багато, не розірватися. І в очах її - суєта і паніка.Жінка в стресі - небезпечна для оточуючих. Вона може не тільки заколивав своєю активністю, а й замучити докорами. «Ось я бігаю, а ти чому сидиш?». Крім того, така жінка заганяє в стрес і всіх своїх домашніх. Особливо чоловіка.
      Що в цей час зазвичай робить її чоловік? Швидше за все, сидить на дивані біля телевізора, або за комп'ютером. Точно не рветься допомагати, вирішувати проблеми і заспокоювати. Якщо, звичайно, він не є шанувальником Руслана Нарушевич або Олега Торсунова - тоді він, швидше за все, може правильно відреагувати на бурхливу активність дружини.Але таких чоловіків дуже мало. І навіть ті з них, які знають, що потрібно робити, не завжди здатні це згадати у момент стресу. Коли дружина починає носитися колами по квартирі, природна реакція чоловіка - забратися з її шляху. На диван ...На даний момент правильна реакція на стрес для мене - найслабше місце. У складній ситуації у мене в енном місці з'являється моторчик. І я починаю носитися як заведена. І головна думка: «АААААААААААААА!!! Я нічого не успевааааюююю!! ». Мені відразу хочеться встигнути за день вирішити всі проблеми і ситуації. Сходити сюди, з'їздити туди, поговорити з усіма ...І звичайно в цей же момент у чоловіка починається занепад сил. Від цього хочеться зробити ще більше, встигнути все .... Ефект цього завжди сумний.Розуміння правильної реакції на стрес - перший крок до зміни. Коли я усвідомила, що я роблю і чому, мені стало легше відпускати віжки і довірятися чоловікові.Але про все по порядку.
            Спочатку добре б зрозуміти, що ти знаходишся в стресі. Як не дивно, не всі і не завжди можуть собі в цьому зізнатися.Якщо:
- Ти нічого не встигаєш, не вистачає часу і силУ тебе величезне число справ, яке постійно зростає
- В кінці дня ти падаєш без сил
- Тебе дратує бездіяльність чоловіка
- Кожен день сповнений суєти і тривоги
- Ти дратівлива чи плаксиво
- Нічого не виходить так, як ти хочеш
- Все тримається на тобі
- Іноді хочеться впасти у сплячку
- У чоловіка занепад сил, лінь, залежність від комп'ютера і телевізора

            Швидше за все, ти потрапила в країну, ім'я якої «Стрес-Ланд». Не найкраще місце для подорожей, а тим більше ПМЖ. Якщо вже ти опинилася там, потрібно знайти виїзд з цієї держави.Чому так відбувається.Найголовніша місія жінки - збирати енергію. Різними способами (їх більше 70). Накопичувати, як паливо, необхідне для життя родини. Найголовніша місія чоловіка - взяти цю енергію у жінки і використовувати її на благо.У Руслана Нарушевич є гарна метафора на цей рахунок. Що чоловік - це паровоз, а жінка - вагончик ззаду. Але це не просто вагон. Він повний вугілля, без якого паровоз далеко не виїде.Коли трапляється стресова ситуація - наприклад, дуже довгий підйом в гору - що повинен робити вагон? За ідеєю - економно витрачати вугілля і при першій же можливості поповнити запаси.А що робимо ми? Зазвичай вагон на якийсь час сходить з розуму. На черговому підйомі в гору, вагон відчіплюється від паровоза і мчить, куди очі дивляться. По дорозі він втрачає всі запаси вугілля, та й їде зовсім не в ту сторону.Що залишається паровозу? Якийсь час він може їхати на те вугіллі, який вже в топці. А потім? Неминуче зупиниться. І навіть покотиться назад, змітаючи все на своєму шляху. Ймовірність аварії та зіткнення - 99,99%.Те ж саме відбувається з чоловіком. Коли жінка свої запаси енергії витрачає не туди, куди потрібно, чоловіка вдавлює в диван. Чим більше бігає жінка, тим пасивніше чоловік.Не робіть його роботу за нього
        Ми різні. І часто буває так, що щось важке для жінки, для чоловіка - дар.Стресостійкість чоловіки підвищується від .... Боротьби з труднощами! Чоловік, який переміг в нелегкому бою, - стає героєм. Сил у нього стає більше, натхнення та азарту - по максимуму.У жінок навпаки. Будь-яка боротьба вибиває з рівноваги. Нам хочеться спокою, захищеності, безпеки. Нам потрібна постійна турбота.
          Ми дуже часто позбавляємо своїх чоловіків можливості для зростання. Коли хочемо допомогти їм впоратися з труднощами. І замість того, щоб підтримувати, починаємо робити щось за чоловіка. Домовляємося про зустрічі, просимо про допомогу знайомих, розсилаємо їх резюме ...Тоді він уже не відчуває, що сам здатний вбити дракона. Адже ти в це не віриш - раз стоїш поруч і тримаєш його меч. Ти не даєш йому можливості довести, що він це може. Ти не даєш йому зрозуміти, що віриш в нього. Хоча все це - з кращих спонук.
          Я так часто робила. І до цих пір іноді роблю. Мені здається, що я заощаджу його час і сили. Здається, що він зможе в цей час зробити більше і краще. Але практика показує зворотне.Він відчуває, що в цей момент я в нього не вірю. Не довіряю, а дбаю. А піклуються про молодших, про слабких. Чи хоче чоловік, щоб до нього ставилися як до дитини? Чи з'являються у нього натхнення і сили для того, щоб зробити подвиг?Чоловікові в стресовій ситуації потрібна підтримка і віра в нього. Йому не потрібна турбота і опіка.
         А як варто було б вступати?
        Шлях до «одужання» можна розбити на етапи.
Першим ділом - перестань бігати.Якщо чоловік лежить на дивані - ляж поруч.Можеш лягти в прямому сенсі цього слова. А можеш - зайнятися собою. Не вирішувати проблеми, не носитися по справах. А сходити на манікюр або в сауну. Або полежати у ванні. Або поговорити з подругами. Або просто погуляти в парку. Варіантів багато - цілих 70 Важливо перестати проявляти підвищену активність. Вагон повинен залишитися причепленим до паровоза. І також вагону потрібно не розгубити вугілля, а навпаки - збільшити запаси. Через якийсь час у чоловіка з'явиться імпульс до дії. Відразу, негайно і емоційно Підкріпи його. Наприклад, він раптом встане і помиє свою кружку. Відразу ж - Підкріпи! «Величезне спасибі тобі за допомогу! Що б я без тебе робила! »Якщо ти не оціниш цього маленького дії - швидше за все, він ляже назад. Так що будь уважна. Після чого він почне вирішувати проблеми. І твоя задача не встрявати, підбадьорювати і дякувати. Дякувати, дякувати, дякувати ... І не встрявати. Не керувати, як краще зробити. Дозволь йому рулити процесом. І робити помилки - якщо це необхідно. Пам'ятай, що на кораблі може бути тільки один капітан
          Постійно піклуйся про запаси вугілля. Постійно і щоденно збільшуй кількість енергії. Пам'ятаєш про 70 способів? Кожен день хоча б по 2-3 пункту. Так ти збільшиш свою стресостійкість. І накопичити енергію для чоловіка. Постався до цього з усією відповідальністю. Якщо цього не зробиш ти, цього не зробить ніхто. Твоя задача - накопичити. А потім - безкорисливо віддати (тобто без докорів на тему: «так де б ти був, якщо б не моя енергія!")Так, цей світ повний стресів і розчарувань. У ньому багато подій, що будять негативні емоції.Але він прекрасний! Цей світ прекрасний - і кожен день ми проходимо повз чудес, чіпляючись розумом за проблеми.Щоранку дарує нам неповторний світанок, а щовечора - унікальний захід. Ми стаємо свідками приголомшливих злив і гроз. Ми вдихаємо неземні пахощі квітів. Ми неймовірним для мозку способом народжуємо маленькі чудеса, які дивним чином виростають у дорослих чоловіків і жінок.Давайте насолоджуватися пишністю цього світу, усіма цими чудесами. І давайте самі зробимо одне нам посильну - почнемо вірити в своїх чоловіків! Це дійсно диво. Якщо ви спробуєте - я впевнена, ви оціните розмах цього дива.І я від усієї душі бажаю вам побачити це диво перетворення своїми очима!

Немає коментарів:

Дописати коментар